Gezondheidsvoorwaarden

Om de gezondheid te beschermen van alle gasten van Kattenhotel Chatoo, dienen alle katten, zonder uitzondering, aan volgende voorwaarden te voldoen:

 • De kat dient jaarlijks gevaccineerd te zijn tegen kattenziekte, kattenniesziekte en leucose. Een vaccin is 1 jaar geldig tenzij anders aangegeven op de bijsluiter van het vaccin. Kittens of katten die slechts een eenmalig vaccin hebben ontvangen, moeten een tweede boostervaccin ontvangen voor hun aankomst. Het chlamydia vaccin wordt aangeraden, maar is niet verplicht.
 • Indien de kat bij aankomst tekenen vertoont van besmettelijke ziekte, wordt toegang tot Chatoo geweigerd.
 • De kat dient in bezit te zijn van een gezondheidsboekje dat tijdens het verblijf bij het kattenhotel zal blijven.
 • Indien de kat medische verzorging nodig heeft, (bv. wondverzorging, medicatie toediening, hokrust ed), is de kat in het bezit van veterinaire instructies met contactinfo.
 • Alle katten ouder dan 7 maanden zijn gesteriliseerd of gecastreerd.
 • De kat wordt ontvlooid vlak voor aankomst in Chatoo, graag door een product dat enkel op veterinair voorschrift verkrijgbaar is. (Liefst een dag voordien.)
 • De kat wordt best om de 3-4 maanden ontwormd. Indien tijdens het verblijf symptomen worden opgemerkt van wormbesmetting, wordt de kat meteen ontwormd. De prijs daarvan bedraagt €18 ten laste van de eigenaar.
 • Indien de kat nood heeft aan veterinaire zorg tijdens zijn/haar verblijf, wordt deze verleend, ook wanneer de eigenaar onbereikbaar is of niet tijdig reageert op poging tot contact. De rekening van de dierenartsenpraktijk zal naar de eigenaar worden doorgerekend.

Voeding

Chatoo schotelt de katten standaard kwalitatief, makkelijk verteerbaar droogvoer aan, in combinatie met natvoer.  Merken zullen variëren tussen kwalitatieve gezondheidsvoeding, bv. Acana of Almo, al houden de poezen soms ook van een blikje Gourmet.

Indien de kat nood heeft aan specifieke voeding (gevoelige maag en darmen, allergie…) kan u de voeding meebrengen, of u kan Chatoo minimaal 2 weken voor aankomst verwittigen zodat de voeding kan worden voorzien.

Bezoek aan Kattenhotel Chatoo

Wij ontvangen u graag om een kijkje te nemen in Chatoo alvorens tot reservatie over te gaan, op afspraak. Dit om de algemene rust voor onze gasten én gastvrouw te garanderen. Afspraken kunnen worden vastgelegd van maandag tot zaterdag tussen 9u en 18u.

Tijdens bezoeken aan Chatoo vragen wij u om de rust en stilte te respecteren, en om geen direct contact aan te gaan met de gasten, tenzij goedgekeurd door de gastvrouw. Niet alle katten zijn even tuk op vreemden, en we willen hen vooral een aangename, ontspannen tijd bezorgen.

Tijdens het bezoek aan Chatoo wordt u ten allen tijde begeleid. Dit om de veiligheid van de sluisdoorgangen en van de gasten te garanderen.

Gasten mogen bezoek van eigen familie uiteraard ontvangen, maar eveneens op afspraak.

Facilliteiten

Gasten van Chatoo krijgen onbeperkt toegang tot een eigen vakantiehuisje. Naargelang beschikbaarheid en noden van de kat, is dit een standaard huisje met drie verdiepen of een villa met drie verdiepen. Ieder huisje is voorzien van toilet, cuisine & slaapruimte, met krabgelegenheid, voldoende dekentjes, kussentjes en speelgoed.

Gasten van Chatoo krijgen naargelang hun sociale karakter apart of samen met andere katten toegang tot de rest van het binnengedeelte, waar ze kunnen klimmen, spelen en loungen.

Gasten van Chatoo krijgen naargelang hun sociale karakter apart of samen met andere katten toegang tot de volledig afgespannen tuin.

Alle gasten krijgen naargelang hun persoonlijke karakter een onbeperkte hoeveelheid TLC (Tenderness, Love & Care).

Reservatie

Reserveren kan per telefoon, 0497.020231, of email, inekevanderaa@hotmail.com.

Jouw reservatie is bevestigd na betaling van het 30% voorschot, terug te vinden op de jouw doorgestuurde offerte.

Betaling

Bij reservatie wordt 30% van het totaalbedrag per overschrijving betaald.

Bij aankomst wordt het overige saldo betaald per smartphone, overschrijving of cash.

Annulatie

Van 01 oktober t.e.m. 31 mei gelden onderstaande annulatievoorwaarden:

 • Bij annulatie binnen 90 dagen voor aankomst, wordt de reeds betaalde 30% volledig teruggestort.
 • Bij annulatie binnen 30 dagen voor aankomst, wordt de reeds betaalde 30% niet teruggestort. De overige 70% wordt u niet aangerekend.
 • Bij annulatie binnen 14 dagen voor aankomst, wordt de reeds betaalde 30% niet teruggestort. Het volledige overige saldo wordt u aangerekend.
 • Indien de kat later aankomt of vroeger vertrekt dan voorzien, wordt het oorspronkelijke totaal saldo aangerekend.
 • Indien de kat niet wordt opgehaald twee weken na de afgesproken dag van vertrek, doet de eigenaar daarmee automatisch afstand van de kat, en wordt deze kat vanaf die dag eigendom van Ineke Vander Aa. Een goede thuis zal voor deze kat worden gezocht.

! Van 01 juni t.e.m. 30 september gelden volgende annulatievoorwaarden:

 • Bij reservatie wordt het volledige bedrag aanrekend.
 • De reservatie is bevestigd wanneer het volledige bedrag werd betaald.
 • Bij annulatie wordt dit bedrag niet terugbetaald, ongeacht termijn.
 • Bij verkorting van het verblijfstermijn van de kat, wordt het verschil niet terugbetaald.
 • Bij verlenging (indien mogelijk) van het verblijfstermijn van de kat, wordt het verschil aangerekend.
 • Indien de kat niet wordt opgehaald twee weken na de afgesproken dag van vertrek, doet de eigenaar daarmee automatisch afstand van de kat, en wordt deze kat vanaf die dag eigendom van Ineke Vander Aa. Een goede thuis zal voor deze kat worden gezocht.

Wees dus eerst zeker van de data van het verblijf, alvorens je het verblijf inboekt. Op die manier ontnemen we andere graag geziene gasten niet onnodig hun begeerde plekje in Chatoo.

Prijzen

Prijzen worden bepaald per dag, dus tevens de dagen van aankomst en vertrek.

In de prijzen zijn standaard individuele verzorging, gebruik van materialen en faciliteiten, voeding en water inbegrepen. 

Per dag, per kat: €14,00.

Per dag, per extra kat van hetzelfde gezin: €12,00.

Per toediening van vlooienbehandeling met pipet uit Chatoo: €13,00.

Per toediening van ontworming met pipet uit Chatoo: €18,00.

Per dagelijkse medische verzorging, per kat: €2,00.

Per taxiservice: €20,00 + €0,50/km.

Laatkomersboete bij het later opdagen dan 1 uur na afgesproken uur, zonder verwittiging: €20.

Door het overeenkomstformulier te handtekenen, dat de informatie van uw kat bevat, verklaart u zich akkoord met deze voorwaarden.

Kattenhotel Chatoo is niet verantwoordelijk voor ongevallen, ziekte, overlijden of weglopen van uw kat. Wel stellen wij alles in het mogelijke om de veiligheid en gezondheid van iedere kat te garanderen. Zodra er zich tekenen van verwonding of ziekte voordoen, wordt er contact opgenomen met een erkend dierenarts.

Om in het geval van verdwijning uw kat terug te kunnen vinden, raadt Chatoo aan uw kat te chippen en te registreren.